FOTO TRAMPEIG 6 UNA SETMANA AL BOSC



Hem tornat a deixar la càmera de foto trampeig, al parc natural del Montnegre i Corredor. Al mateix lloc de sempre, però del diumenge 10 al dissabte 16 molts més dies que les altres vegades. 

També hem millorat l'enfocament perquè l'últim cop les imatges no havien quedat ben enfocades.Ara que ja és tardor, el paisatge i el clima han canviat.

 El bosc és ple de castanyes i bolets i el rierol continua sec perquè no ha plogut tant en aquella zona, malgrat sempre trobar humitat i gotes en les fulles. A les nits les temperatures són més fresques.




Després de veure les imatges podem concloure que els animals es mouen més al vespre i principis de la nit, excepte els cabirols que sempre els "hem agafat" de dia. Ens consta per les gravacions obtingudes que la zona és sempre un punt de pas molt transitat i també d'alimentació.

1r vídeo i el segon data 12/10

 No veiem a cap animal potser la càmera, es va activar perquè algun va passar per les branques de l'arbre potser una geneta?, o un ocell? Mai ho sabrem. 

El sensor de la càmera s'activa per qualsevol petit moviment.




3r -vídeo dia i data 13/10 hora 21 :19



Passa una guilla ( vulves vulves) que creiem que podria ser la mateixa de l'últim cop.

 Sempre que anem a col·locar la càmera trobem per la zona excrements de guilla: són allargats, negres brillants amb restes de pèls i èlitres (les ales dures dels escarabats i altres insectes).

4t vídeo dia i data 14/10 hora 18:20



És de dia i passa un senglar que ensuma i continua el seu camí.

5è vídeo dia i data 14/10 hora 20:16



Un senglar s'atura davant de la càmera per gratar-se, continua el seu recorregut amb un altre senglar i 3 cries. Però al cap d'un minut tornen, furguen amb el musell el terra, però de sobte tots s'espanten i fugen, perquè fugen?, potser ensumen un mascle dominant, un altre tipus de perill..

6è vídeo dia i data 14/10 hora 21:51



Hem enxampat una geneta!!, gat mesquer. Aquest cop només la cua i mig cos. L'animal segurament saltava d'una branca a terra. Les genetes acostumen a fer vida als arbres.

 7è vídeo 8è vídeo hora 06:50 hora 01:28 dia i data 15/10




Tornem a veure senglars, és una espècie molt abundant i assentada a la zona. Passa un senglar amb 2 cries, i molt seguit passa un altre cria. Segurament era la mateixa família del 5è vídeo.

9è vídeo dia i data 15/10 hora 13:24



Un cabirol passeja davant la càmera. Aquest animal el diuen el follet del bosc perquè apareix igual que desapareix.

Ha sigut una experiència força emocionant perquè hem pogut captar totes les espècies animals habituals de la zona d'una tirada.

Aquest racó de bocs està ple de vida, però malauradament ara és època de caça i els cabirols, guineus i senglars entre altres animals estan en el punt de mira dels caçadors.Esperem poder col·locar la càmera de nou aviat.