ÉS TEMPORADA DE MENJADORES D'OCELLS


Fa poc dies hem comprat una menjadora d'ocells perquè tenim la intenció de col·locar-la al nostre balcó. Davant n'hi ha un gran plataner que sempre és ple d'ocells: mallerengues, estornells, caderneres, gafarrons, pardals, cotorres, merles i tórtores. Fins i tot un cop vam veure gralles.
Ara que arriba el fred els volem ajudar perquè no passin gana.

La nostra menjadora és senzilla, mesura uns 25 cm i es pot omplir força. Ens hem assessorat per agafar una, amb forats de mida adequada per les llavors que mengen la majoria d'aquests ocells.
El menjar ha de ser llavors o fruita, però especialment les llavors atraurà molts ocells i la fruita només a la merla i el tallarol de casquet. Nosaltres col·locarem de menjar una barreja de pipes, cacauets i alpiste.


Alguns consells pel manteniment de les menjadores: 
-L'hem de netejar regularment amb aigua i sabó per eliminar els gèrmens i paràsits que poden deixar els ocells.
-La menjadora s'ha de situar en un lloc tranquil, però que puguem observar des d'una distància. - La ubicació de la menjadora és important. Per una banda, és necessari que els ocells tinguin vista per veure si se'ls acosta algun depredador, però, per l'altra, han de tenir arbres o arbustos a prop que els serveix d'amagatall ràpid per amagar-se en cas de perill. Com nosaltres tenim els plataners al davant del balcó, pensem que és un bon lloc.
-Al costat de la menjadora és recomanable col·locar un platet amb aigua perquè els ocells es puguin banyar i beure aigua. 

La nostra idea a més de veure els ocells des de la finestra, és col·locar la càmera de foto trampeig per captar als ocells.
Tenim esperança que vinguin mallerengues perquè els nostres arbres en són plens. 
Us anirem informant.
 
Martin