EL CAS DEL GAEKO A VALLVIDRERA



Avui hem anat al Baixador de Vallvidrera a passejar amb les nostres gossetes. 

Allà al costat de Barcelona si poden trobar molts tresors: molta flora i fauna.Quan tornàvem de la passejada, ens hem trobat un gos, no tenia corretja ni collar. Com que la Flora és una mica reactiva als gossos i la Frida molestava una mica, ja que no parava quieta i potser el gos, ses tresava, ens hem hagut de separar. Jo em vaig quedar cuidant les gossetes mentre el Martin i la nostra mare que molts cops ens ajuda en aquests temes)

Es van apropar al gos.Era un pastor alemany d'uns deu anys i anava una mica espellifat per estar a la muntanya. Després de mirar-lo una mica van veure que tenia un tumor gran als testicles i anava un mica coix de la pota esquerra del darrere. 

La poca gent que va passar no l'agafava vam suposar que l'havien abandonat o s'havia perdut fa molt temps pel seu aspecte. Perquè no s'anés i el perdéssim de vista el vam lligar amb una de les corretges d'unes de les nostres gosses. Ens vam atrevir perquè el vam veure molt manso i tranquil perquè si no apropar s'hagués estat un perill. 


El vam batejar amb el nom de Gaeko. Era tendre com un sol i obedient.Vam donar-li aigua, però no en va voler molta.Martin va trucar als Guàrdia Urbana i el van dir després de donar la ubicació que venien en una mica hora o una hora que el mantinguéssim. 

El van venir a recollir dues persones de l'empresa de recollida d'animals contractada per la juntament i d'allí anariria a la protectora. 

Aquest cop no ens vam posar en contacte amb el refugi animal per saber com li anava al Gaeko, i trobem que va ser un error. De fet, l'aparició del Gaeko ens va agafar quan ja marxàvem a casa i quan va venir els treballadors de l'empresa van marxar de seguida.Ara en Gaeko és a la protectora i esperem que ja sigui adoptat, però encara queden molts gossos i gats per ajudar



.QUÈ S'HA DE FER SI ET TROBÉS UN GOS PERDUT O ABANDONAT?

  • Hem de confirmar que no és agressiu abans d'apropar-nos.
  • intentar no perdre'l de vista (pots dir "quiet" o lligar-lo ...) però mai el toquis
  • Pregunta a la gent del voltant si seu- Mira si porta collar identificació.
  • Quan el tinguis controlat o agafat comprova si està bé de salut.
  • Truca a la Guàrdia Urbana, agents rurals, mossos o alguna protectora perquè el rescatin.· Mentre esperes posa-li aigua si tens, menjar
  • Quan vinguin els de Guàrdia Urbana o els de la protectora deixa'ls fer la seva feina (però li pots preguntar o parlar amb ells).
  • Si vols pots posar una foto de l'animal en les xarxes socials per a veure si algú el coneix·
  • Pots contactar amb la protectora

FI

ARIAN   Maria