EXPLORANT VALLVIDRERA cap 1



 Ens agrada explorar els voltants del Baixador de Vallvidrera, una ubicació que, tot i semblar coneguda, amaga llocs fascinants. 

A mesura que dediquem temps a la zona, descobrim racons inexplorats i meravelloses sorpreses. Arbres majestuosos, senders amagats i vistes panoràmiques son part de la nostra experiència.

El Baixador de Vallvidrera, lluny de ser només un punt de partida, es transforma en el portal cap a un món ple de natura i descobriments.

Explorant la zona superior de la font Joana, hem fet una descoberta intrigant: un túnel amb aproximadament 70 cm d'altura i 80 cm d'amplada. 



La nostra curiositat ens va portar a investigar més a fons, revelant que el túnel estava tapiat a uns 10 metres de distància.

Els indicis apunten a la possibilitat que aquest túnel hagués tingut un propòsit funcional en el passat, podria haver estat un conducte evacuar l'aigua de la pluja o el reg dels jardins de la Vil·la Joana i potser aprofitava un camí natural de l'aigua.


Amb l'evolució del temps, aquest túnel ha quedat ocult i oblidat.



Amb llanternes i càmeres, hem explorat detingudament l'interior, i hem descobert que el túnel finalitzava a uns 5 metres estava ple de sorra i pedres, possiblement una esllavissada a causa d'una mala conservació. Després hem estat explorant el terreny per trobar la sortida revelant que el final està situat a aproximadament a uns 20 metres en línia recta una mica més de nivell, però tancat amb una petita tanca. 

Per accedir hi ha unes petites escales.Als voltants de la font Joana, a l'antic safareig, hem pogut observar diversitat d'ocells, destacant les mallerengues i els gaigs. 



Actualment, amb la forta sequera els punts d'aigua pels ocells són més importants que mai. 

La sequera ha provocat que el terra estigui molt polsegós i en general es veu la vegetació força seca, però sempre es troben algunes sorpreses com el Galzeran (Ruscus aculeatus) amb fruits vermells, típics d'una escena nadalenca. 


És una planta que viu a la terra baixa, formant part del sotabosc de l'alzinar. El fruit és una boleta vermella d'1 cm de diàmetre que només creix en els exemplars femelles, les baies són tòxiques però molt boniques.

És una zona que continuarem explorant, avui hem anat amb unes condicions meteorològiques que no ajudaven a veure molts ocells i no facilitava poder fer unes fotografies clares.

També ens queden moltes altres fonts per explorar, seguirem.

Martin i Maria