L'AFICIÓ D'OBSERVAR OCELLS

                   


Per nosaltres l'observació d'ocells és més que sortir a l'exterior i observar, l'utilitzem com a mètode de diversió i descobriment de la natura i de l'entorn.

Tot va començar a finals d'hivern quan ens va cridar l'atenció el cant d'un gafarró al llarg del nostre passeig diari i aleshores ens va despertar les ganes d'observar ocells.

Van començar aprofitant els passejos per observar ocells als jardins per on anem i més tard vam animar-nos a provar d'altres llocs per exemple el delta de l'Ebre o el bosc del Montnegre si no hi ha confinament comarcal. Al bosc, però, és més difícil perquè n'hi ha més vegetació i els ocells s'amaguen millor i són menys confiats en les persones.
També els podem descobrir des de casa o el balcó.




Per començar és imprescindible portar prismàtics i després com eines secundàries una llibreta per anotar les observacions, una guia, càmera per fotografiar-los, però recomanem utilitzar la memòria visual, ja que molts cops es necessita teleobjectius molt potents. També va bé una aplicació de mòbil amb els cants.

Per poder trobar els cants dels ocells i no espantar-los és millor anar en silenci i tenir paciència, ja que no és immediat que apareguin.
Per recordar els cants la memòria auditiva és fonamental i cal tenir bona vista i oïda.

Anar en equip com nosaltres ajuda a localitzar més de pressa els ocells, ja que quatre ulls veuen més que dos i així també podem compartir l'alegria per les trobades.

Nosaltres quan tornem d'observar ocells estem feliços i relaxats, per nosaltres ha estat un gran descobriment i us recomanem l'experiència.

Esperem que tota aquesta informació us serveixi per millorar la vostra observació d'ocells.

ARIAN