L'AIGUAMOLL DE L'EMBUT



L'aiguamoll de l'Embut és sens dubte una bona zona per passejar i observar ocells.

Nosaltres en aquest article us volem explicar més sobre aquest lloc on anem molt sovint quan estem per les terres de l'Ebre.

L'aiguamoll de l'Embut és una zona de filtració d'aigües dels conreus d'arròs per després introduir-les a la llacuna de l'Encanyissada i així mantenir el nivell d'aigua dolça.

En un dels nostres passejos vam descobrir una cosa superinteressant: un reflector de mesura d'enfonsament del delta de l'Ebre.


                                                          reflector de l'aiguamoll de l'Embut.
Aquest reflector permet identificar les zones més afectades per la pujada del mar a causa del canvi climàtic. Torna el senyal emès pels satèl·lits i permet obtenir mesures de precisió de l'enfonsament natural de la plana deltaica. Aquest estudi és dins del programa contra el canvi climàtic de SOS delta i LifeEbro

L'aiguamoll és una zona amb moltes varietats de plantes i ocells, nosaltres en els passejos matinals observem diverses espècies d'anàtids, de rapinyaires, etc. amb ajuda dels prismàtics.
L'Arpella vulgar, la veiem sobrevolant la zona a la recerca de preses.
Ens trobem a la polla blava que és molt espantadissa i la costa aixecar el vol.
Atalaiem colònies de flamencs. De joves són grisos i després roses a causa de l'alimentació.
El cabussó emplomallat és difícil de seguir, quan l'intentem observar es capbussa sota l'aigua i surt uns metres més lluny.


                                                                                                              cabussó.foto  pixabay
A més a més hem vist en altres ocasions: agrons blancs, ànecs de coll verd, capós reials, gavinetes menudes, espluga bous, martinets blancs, bernats pescaire, cames llargues, cueretes groga, gavines corsa, orenetes vulgar i mastegatatxes.

Us recomanem anar i observar, però sense malmetre res perquè els aiguamolls són uns ecosistemes molt fràgils. Hem de respectar la natura perquè així guanyem tots/tes nosaltres i el medi ambient.

MARTíN