QUÈ ÉS EL FOTOTRAMPEIG?

 Que és el fototrampeig?




El fototrampeig o fotoparany és una tècnica per conèixer la fauna sense destorbar. És la manera més natural i fàcil de fotografiar animals, aquesta tècnica la utilitzen els biòlegs, agents rurals i científics per fer el seguiment d'alguna espècie en extinció. Ara en perfeccionar les càmeres i ser més petites són més barates i la gent ho agafa com entreteniment.

Aquesta tècnica consisteix a deixar una càmera amb sensor de moviment amagada en la natura.

Nosaltres vam instal·lar una, ara tot seguit us ho expliquem.
Per vacances de Setmana Santa a les terres de l'Ebre vam decidir comprar una càmera petitona per deixar en algun lloc mentre fóssim allí. Teníem la idea d'observar una mica els animals que passaven per allí ratolins, ocells, musteles, etc.

La nostra càmera és de mida petita, impermeable i amb infrarojos.
La vam deixar una nit vora el riu Ebre pels voltants de Balada lligada a un arbre amb un ou d'esquer. La vam deixar un vespre fins a mig matí de l'endemà i
malauradament no va gravar res. Potser la vam deixar en una zona sense fauna o bé els animals no vam passar per allí perquè la van detectar. També podria ser que simplement calguin més hores de gravació.

Ara aquí us deixem uns consells per al fototrampeig

CONSELLS:

1. Quan col·loquem la càmera evitem malmetre la zona. Hem de respectar el medi ambient i els animals.

2. Podem utilitzar un esquer olfactiu per exemple sardines, ous o car, nous sempre amb l'objectiu de cridar l'atenció de l'animal no per alimentar-lo ni alterar la seva conducta. De fet cada cop n'hi ha més persones expertes que aposten per no interferir de cap manera en la vida de l'animal per ser respectuosos amb l'animal i perquè realment la majoria de vegades no és necessari.

3. Hem de deixar la càmera més o menys a 2 metres d'on creiem que passarà l'animal. En zones de pas dels animals: camins de pas o bé prop de punts d'aigua, especialment a l'estiu.

4. Millor comprar una càmera barata, ja que, si ens la roben, els costos són menors.

5. Busquem una càmera, resistent a la pluja. Ens hem de fixar de no col·locar-la al sol directament i vigilar perquè les branques no destorbin la visió.


Esperem que totes aquestes informacions us serveixin per fer el foto trampeig.

Nosaltres ARIAN ja estem pensant en el següent intent, ja us explicarem. 
A
RIAN