FOTOTRAMPEIG 3 ÈXIT INESPERAT

Nosaltres buscant la ubicació de la càmera

Hem tornat a deixar per tercer cop la càmera de foto trampeig i hem obtingut resultats excel·lents.

Aquest cop també al Parc Natural del Montnegre i Corredor. Com l'última vegada la vam deixar 24 hores i vam tenir èxit hem tornat a repetir el mateix temps.L'hem deixada prop d'un rierol on vam captar l'IUnue, però millorant la ubicació i l'enfocament. Volíem enxampar mamífers de mida mitjana. Dies abans he estat llegint un manual de fotoparany científic que a més de consells ajuda a organitzar les dades de les gravacions. La meva germana ha participat també com les altres vegades amb molt d'entusiasme i emoció. 

En comprovar les imatges em vaig adonar que la càmera tenia malament l'hora així i tot amb l'ordinador a casa vaig poder obtenir l'hora (errades que passen...)


VÍDEO 1 01:12


La càmera es dispara pel moviment d'un senglar que furga el terra en recerca de menjar. Tot seguit s'apropa un altre i els dos marxen i els segueix corrents un garrí.

VÍDEO 2 01:39


Al costat de la càmera es pot observar el cul d'un senglar que suposem que furgava en cerca de menjar.

VÍDEO 2 02:20


És el vídeo més espectacular perquè apareix una geneta i ensuma la càmera!!!
És un animal molt difícil de detectar perquè pesa poc i no deixa moltes petjades i també perquè sovint es mou pels arbres. La geneta és també coneguda com a gat mesquer. És una excel·lent grimpaire i caçadora. Viu sobretot en alzinars, per aquella zona n'hi ha vàries alzines.

En les gravacions es veu com plou. L'endemà quan vam tornar feia un sol espatarrant i tota la zona estava mullada. És curiós, perquè moltes vegades ens trobem així el bosc, però mai no havien pensat en el fet que potser la nit anterior plogués.
Al matí quan hem recollit la càmera estava tota humida i freda. A la nit la temperatura segons marca l'aparell ha estat de 10-11 graus.


Per a mi l'experiència ha sigut molt fascinant perquè al tercer intent captar una geneta és massa...



MARTIN