EXCURSIÓ ALS VOLTANTS DEL PANTÀ DE VALLVIDRERA DIARI DE CAMP



Hem anat al pantà de Vallvidrera per conèixer i veure la flora i fauna dels voltants. El pantà es va construir per dur aigua potable a Barcelona i a Sarrià. Ja no funciona, és un espai natural de Collserola. Nosaltres volíem fer una excursió pels voltants per buscar llocs més tranquils lluny de la gent que fa pícnic per allí.
A la vora del pantà, ni hi havia una cuereta torrenterai la vam poder fotografiar. La cuereta torrenteraviu a muntanyes i aiguamolls i menja invertebrats.

cuerreta torrentera foto Martin 
                                       

Molt a prop del pantà ni hi ha una basa refugi pels animals, protegida per unes tanques. És un lloc on poden viure les espècies de tota la vida, perquè al pantà ni hi ha moltes espècies invasores.

Després vam anar a un camí per on no passava gent, volíem explorar la zona. Se sentien molts ocells, perquè ja ha començat l'època de buscar parella per moltes espècies. Al final el camí portava a una font, allí uns senyors que estaven descansant ens van recomanar una drecera per torna. Havíem de passar tres camps i després baixar per una riera. Aquest camí estava ple d'alzines i arbustos i des dels camps no cultivats es veia tot els voltants perquè estaven a més alçada. Al final vam sortir al pantà de nou.

mapa del recorregut 

A mi em va agradar molt l'experiència perquè no m'imaginava que Collserola tan a prop de Barcelona tingués tanta vida.

Com vam veure molts ocells aquí us deixem la llista:

Aligot comú cuereta torrentera, cuereta blanca, Pit roig, mallerenga blava, mallerenga carbonera, pardal comú i pinsà comú.

I a més vam gaudir de les papallones reina i vam sentir les granotes a la bassa refugi.

mascle de pinsa comu foto: Martin