EL RESCAT DE LA DELTA

La delta al moment de rescata-la en el transportin 

Aquestes vacances de juliol al delta de l'Ebre a St. Jaume d'Enveja hem rescatat a una gateta del carrer.

Just tornàvem de fer la compra en el carrer del nostre apartament ens vam trobar amb una gateta de pocs mesos espantada que s'amagava entre els cotxes. Ja vam veure que estava sola quan la vam cridar es va apropar, encara que a tornar a amagar-se sota un cotxe. El propietari del cotxe en aquell moment volia engegar el cotxe i en avisar que n'hi havia un cadell de gat sota, va baixar i ell mateix la va agafar i ens la va donar. Ràpidament, vam pujar al nostre pis per agafar un transportin de les nostres gates. Un cop atrapada com que tenia molta gana vam anar a buscar menjar per a gatets petits. Es veia en molt bon estat i era molt confiada en els humans i això ens va fer pensar que es tractava d'un abandonament d'una gateta de casa i no d'una cria de gata feral.

Vam esperar per si venia la seva mare a buscar-la, però després d'una hora vam decidir amb la nostra mare trucar a la protectora de Deltarescat de Deltebre poble del costat. Ens van dir que no tenien lloc perquè és època de cria i ja molts abandonaments. A l'estiu estan saturades i ens van animar a fer casa d'acollida uns dies.

Com ja tenim dues gates i una gosseta la vam deixar al bany amb el transportin amb totes les comoditats possibles. Ella va menjar i es va quedar adormida.

El següent dia vam anar a la veterinària tal com ens havien recomanat per comprovar si tenia xip, i no el tenia tal com ens imaginàvem. Ens van dir que era una femella d'uns tres mesos la van posar tractament per paràsits interns i externs. També que havia de fer una quarantena de vint-i-un dies per veure si té algunes malalties infeccioses. Com ja tenim altres gates la nova gateta havia d'estar aïllada per això vam comprar una gàbia de roba gran perquè estigués còmoda i poder la vam treure al balcó. També ens va dir la veterinària que hem de rentar nos les mans quan juguem amb ella i abans de tocar a la Bela i Kira les nostres gatetes.
Quan acabi la quarantena l'hi faran el test snapuna analítica per detectar dues malalties importants: Leucèmia felina Panleucopeniafelina Inmunodeficienciafelina és un test que es fa sempre abans de les adopcions, però en el nostre cas ho farem més endavant.
Ja feia temps que donàvem voltes a adoptar un altre animalet i la gateta s'havia creuat en el nostre camí. Ens agradava moltíssim i fer de casa d'acollida no ens semblava prou perquè vam començar a pensar en què es quedés amb nosaltres. Al final del dia vam decidir adoptar la gateta i així que formes part de la nostra família. Adoptar un animal no és un caprici i vam fer un balanç de pros i contres i ens vam repartir les tasques de cures de la família peluda. L'hem posat de nom Delta, perquè els seus ulls blaus són del color de l'Ebre i perquè és allí on l'hem trobada.

La Delta és una gateta molt activa, bufona i afectuosa li agrada jugar molt sobretot amb el seu ratolí. Ens miola cada copa que la parlem i ronca amb la nota la seca força amb cada carona. El seu ronc és tan fort com una moto!





Aquests dies que ja hem tornat a Barcelona l'hem traslladat a una habitació i hem de limitar el seu espai amb una tancat que teníem aquí així té més espai. D'aquí poc es podrà ajuntar amb la Kirai la Bela! Segurament es farà molt amiga de les nostres gates. Ara ja ha conegut a la Flora la gosseta i sembla que es porten bé.

Aquí us deixem uns consells per cuidar gatets
  • Hem d'ensenyar-li hi ha que es deixi agafar perquè si no de gran serà un gat força esquerp. Una sessió de carícies cada dia i de joc és ideal
  • Jugar amb ells molts cops al dia perquè estimuli els seus sentits.
  • -Hem de passar temps amb el gat, tots els temps possible. Que essenti acompanyat.
  • Vigilar la seva seguretat (balcons, menjar,plantes etc.) perquè són molt intrepids i tafaners.
  • Caldrà seguir el calendari de vacuna i desparasitació.
Us anirem informant sobre la Delta! Una abraçada amb bigotis!



ARIAN